Iepenloft op Facebook

Geachte bezoeker van klip de klokken!

Wij willen even een paar mededelingen doen van "huishoudelijke" aard. 

Kaarten

Ten eerste horen wij wel eens dat niet iedereen zijn kaarten heeft ontvangen via de mail. Het schijnt geregeld voor te komen dat de kaarten in de ongewenste mail map terechtkomen. Het is wel de bedoeling dat u kaarten meeneemt naar het stuk, dus heeft u niets ontvangen wilt u hier dan even melding van maken via de mail? Graag met vermelding van de naam waarop het besteld is.

Weer

Wij hopen allemaal op stralend mooi weer, maar dit hebben we natuurlijk niet in de hand! Zoals het nu lijkt krijgen we wel wat regen op de voorstellingsdagen. De voorstellingen gaan bijna altijd door ongeacht het weer! Enige uitzonderingen daargelaten bv onweer en storm kunnen roet in het eten gooien. Ons streven is om dan te wachten en later toch van start te gaan. Mocht het onverhoopt toch niet door kunnen gaan dan wordt dat gemeld op onze website en facebookpagina. Mocht er regen vallen tijdens de voorstelling dan stellen wij het meeste prijs op regenjassen -ponchos, maar ook een paraplu mag tijdens de stukken dat er gelopen wordt. Paraplus mogen niet op de tribunes!

Tijden

We willen iedereen vragen om ruim op tijd (ca. Half uur) aanwezig te zijn, zodat we op tijd kunnen starten en geen vertraging oplopen in ons schema. Wij kunnen uit ons schema lopen door slecht weer, ook dit wordt weer gemeld via de eerder genoemde kanalen. Bent u slecht ter been wilt u dan rekening houden met iets extra speling, zodat wij u een mooi plekje naast of op onze tribune kunnen geven. Voor mensen die slecht ter been zijn, maar wel zelf lopen hebben wij de mogelijkheid om onderweg een rolstoel te nemen.

Per auto naar Donkerbroek

Komt u met de auto naar Donkerbroek, dan willen we u vragen om via de schapendrift Donkerbroek binnen te rijden (volg bordjes iepenloft). U wordt geleid naar een parkeerplaats aan het einde van onze route, om bij het begin te komen mag u ca 10 minuten lopen of gebruik maken van onze taxiservice.

Lopend of op de fiets

Komt u lopend of op de fiets dan mag u bij "het veldje" aan het begin van de nijhof komen. Tegenover Sil's Home aan de andere zijde van het water. U kunt uw fiets daar achterlaten en daar later terug keren lopend of met onze taxiservice.

Wij wensen u veel plezier bij klip de klokken!

 

Plattegrond route Iepenloft Donkerbroek

Rûte Klip de klokken!

Sa as jo witte is de foarstelling Klip de klokken! in foarstelling werby it publyk fan lokaasje nei lokaasje rint. Op it boppesteande plaatsje kinne jo sjen wat er fan jo ferwachte wurd.

Wij ferwachtsje ek dat jo jo kaartsje meinimme, want wy scanne dizze kaartsjes yn sadat wy witte dat alle minsken oanwezich binne. Ha jo by jo internetbestelling gjin kaartsje krigen wolle jo dan efkes in mailtsje stjoere fia us kontaktformulier? Hawwe jo in kaartsje en nimme jo dat mei dan ferwachtsje wy jo in heal oere foar it begjin fan jo foarstelling.

Tige tankber binne wy us stipers, omdat wy sunder stipers in tagongspriis fan op syn minst € 15 - 20 rekkenje moesten.

Troch us stipers kinne jo dus goedkeap nei us stik en kinne wy een moaie produksje delsette.

Us stipers binne:

 

 • Provinsje Fryslan
 • dorpsbelang Donkerbroek
 • stichting Ontwijk
 • Hofstra Rooks Assurantiën
 • Metis
 • Rabobank
 • Friso
 • Vogelzang
 • Tulip Oil
 • Tellus Tigra
 • 't Witte Huis
 • Couperus
 • Stap es in
 • RD-Media
 • Quality Parket
 • Vishandel Thijs van der Meulen
 • Timmermans Landmeetkunde
 • Bouwkundig Tekenbureau J. Kok
 • Autobedrijf Verlaan
 • Rooks Artsenwerk
 • De Vosseheer
 • Kapsalon Elly
 • Hoveniersbedrijf Postma
 • Bouw en timmerbedrijf B. Plender
 • Bouwservice D. van der Wal
 • De kappersjop
 • COOP Boonstra
 • XS Host
 • Brenda van Lee Advocatenkantoor
 • Restaurant BlaBla

Iepenloft Donkerbroek presenteert Klip de Klokken

Al vier maanden wordt er druk geoefend voor het nieuwe iepenloftspul van Donkerbroek. De naam openluchtspel dekt de lading van wat er in Donkerbroek te gebeuren staat lang niet. Donkerbroek maakt zich namelijk op om van 4 t/m 6 september een nieuwe dimensie toe te voegen aan het traditionele openluchtspel. Wij willen het dan ook graag een openluchtbelevenis noemen.

Het eerste openluchtspel in 2009 was een kijkje in de geschiedenis van Donkerbroek aan het begin van de 20e eeuw. De reacties hierop waren overweldigend, dus werd er gespeeld met het idee om wederom een stuk over de geschiedenis van Donkerbroek te laten maken. De meest voor de hand liggende geschiedenis is die van de klokkeluider van Donkerbroek, dus dat verhaal werd gekozen. Het probleem was dat het stuk zich in Donkerbroek op diverse locaties heeft afgespeeld, hoe krijg je dat mooi weergegeven op één locatie. De oplossing is natuurlijk het publiek mee te laten lopen naar alle locaties. Door het aanpassen van het script in ons voordeel konden we een mooie route door het dorp kiezen. Regisseur Jelte Albada werd gevraagd om een stuk te schrijven rond het verhaal van de klokkeluider en de openluchtbelevenis was een feit.

Meerdere problemen dienden zich aan. Hoe sluit je een dorp voor twee weken af van de buitenwereld? En als je het dan in één weekend wilt spelen, hoe krijg je dan 1200 mensen langs alle locaties zonder de snelheid eruit te halen? En hoe ga je 400 mensen per voorstelling op een ordelijke manier door het dorp laten lopen zonder de concentratie bij het stuk weg te halen? Hier komt het echte unieke van de iepenloftbelevenis die Donkerbroek gaat bieden! Jelte Albada kwam hierin met de oplossing die een heel logistiek plan met zich meebrengt. "Dan spilje we toch gewoan 6 kear op in dei!" Ja de oplossing klinkt simpel, maar verdient wel wat uitleg. Er wordt namelijk zes keer op een dag voor 75 mensen gespeeld. Dit doen we door twee groepen exact hetzelfde stuk te laten spelen en dit als doorlopende voorstelling te spelen. Door de kleine groepen kan het publiek ook iets meer interactie verwachten met de spelers en wordt het publiek echt betrokken bij het stuk. Sterker nog zonder publiek kan het stuk niet gespeeld worden! Het belooft een fantastische iepenloftbelevenis te worden die zijn gelijke niet kent in Fryslan. De kaartverkoop start vanaf zaterdag 11 juli via de website www.iepenloftdonkerbroek.nl en in Donkerbroek bij Quality Parket tijdens openingstijden.

Spilersgroepen Klip de Klokken! 2015

Omdat Klip de Klokken! yn twa groepen spile wurde sil en jo miskien foar ien bepaalde spiler komme kinne jo hjir sjen wa op welke tiid spilet:

 

A.   Martsje         Sjoukje de Haan

       Gerko           Jan Reinders

       Durk             Wouter van de Wolfshaar

       Jantsje         Maaike Hoekstra

       Carol            Sietske Kamminga

       Schurer        Ingrid de Vries

       Feenstra       Folkert de Hoop

       Rechter        Jan Nuwolt

B.   Martsje         Marian Hettinga

       Gerko           Rudi Wijbenga

       Durk             Gydo Reinders

       Jan               Sybrand Draaistra

       Carol            Janneke de Jong

       Schurer        Han van de Wolfshaar

       Feenstra       Meino Draaistra

       Rechter        Jan Nuwolt

 

Foarstellingen Iepenloft Klip de Klokken! 2015

Datum                                   Tijd                               Spelersgroep

Vrijdag 4 september 2015         18:30 uur                          A

                                               19:30 uur                          B

                                               20:30 uur                          A

                                               21:30 uur                          B

Zaterdag 5 september 2015      16:00 uur                            B

                                              17:00 uur                            A

                                              18:30 uur                            B

                                              19:30 uur                            A

                                              20:30 uur                            B

                                              21:30 uur                            A

Zondag 6 september 2015         16:00 uur                            A

                                               17:00 uur                            B

                                               18:30 uur                            A

                                               19:30 uur                            B

                                               20:30 uur                            A

                                               21:30 uur                            B

Iepenloft Donkerbroek

Na de zeer geslaagde voorstellingen van 2009 en 2012 is het alweer 3 jaar geleden en is het opnieuw tijd voor een Iepenloftspul in Donkerbroek. Dit keer is er gekozen voor een hele nieuwe opzet. Met een nieuwe regisseur, (gedeeltelijk) nieuwe spelers en een hele nieuwe locatie beginnen we met een schoon doek.

Vriwilligers en figuranten

Bij een grote openluchtproductie zijn altijd een heleboel mensen nodig om alles in goede banen te leiden. Daarnaast willen we een stuk maken dat indrukwekkend is. We zijn hiervoor nog op zoek naar mensen die als figurant willen optreden Of die alleen vrijwilligerswerk willen doen, maar het mooiste is ook mensen die van beide een beetje willen doen.

IepenLoft Donkerbroek